27-1-2020

xDSL


xDSL is de verzamelnaam voor verbindingen over koper, waarmee thuiswerkplekken en kantoorlocaties ontsloten worden. Met de diensten ADSL, VDSL en SDSL verbindt u deze locaties met het internet of een IP-VPN (beveiligde verbinding buiten het internet om). De kwaliteit van een xDSL-verbinding is voornamelijk afhankelijk van de afstand van de aansluiting tot de wijkcentrale of straatkast, maar ook van de kwaliteit van de koperdraad. Wij bekijken voor u wat de mogelijkheden zijn op uw lokatie d.m.v. geavanceerde tooling waarmee we een redelijke inschatting kunnen maken van de te behalen snelheden.

Thuiswerker Zakelijk

xDSL is leverbaar in twee categorieën: Thuiswerker (ADSL & VDSL)
 • Verbindingen voor thuiswerkplekken en kleine kantoorlocaties
 • 1 publiek IPv4 adres inbegrepen
 • SLA Best Effort / Next Businessday
 • Extra privé kanaal voor telefonie mogelijk
 • Alleen met Entry garantie
Zakelijk (ADSL, VDSL, SDSL)
 • Verbindingen voor kantoorlocaties
 • 1 publiek IPv4 adres, meer op aanvraag
 • SLA Best Effort / Next Businessday / Always
 • Extra  privé kanaal voor telefonie mogelijk
 • ADSL met Entry of Premium Garantie
 • VDSL uitsluitend Entry garantie
 • SDSL uitsluitend Premium garantie

Garantie

xDSL wordt geleverd op basis van twee typen garanties: Entry of premium. Entry Bandbreedte is niet gegarandeerd. Entry-verbindingen zijn daardoor geschikt voor niet tijd-kritisch verkeer, zoals internet en e-mail. Op Entry-verbindingen kan een extra Premium Privé Kanaal voor telefonie besteld worden, om bijvoorbeeld telefonieverkeer voorrang te geven. Premium Bandbreedte is gegarandeerd. Premium-verbinding zijn daardoor geschikt voor tijd-kritische toepassingen, zoals hosted telefonie, hosted werkplekken en real-time verbindingen. Op Premium-verbindingen kunnen geen extra Privé kanalen besteld worden. Wij adviseren u graag over de mogelijke combinaties van xDSL-types en garanties.

ADSL (2+)

Met ADSL bieden wij u een breedbandverbinding via POTS of ISDN. ADSL is altijd asymmetrisch en beschikbaar in bandbreedtes tot maximaal 20Mb/1Mb. ADSL wordt geleverd op basis van de ADSL2+ en DLM technologie. Dit geldt voor verbinding die vanaf 5 november 2015 zijn besteld. ADSL 2+ kan worden geleverd met traditionele KPN telefonie (PSTN/ISDN2) vanaf de wijkcentrale (CO) en buitenring/straatkast (BR).

VDSL

VDSL stelt u in staat hoge snelheden over koperverbindingen (POTS) te kunnen gebruiken. VDSL is assymetrisch en beschikbaar in bandbreedtes tot maximaal 200Mb/20Mb. VDSL wordt zonder traditionele KPN Telefonie geleverd vanaf de wijkcentrale (CO) of de straatkast (BR). Vectoring wordt toegepast op het merendeel van straatkasten. Deze techniek zorgt met ruisonderdrukking voor snelheden die oplopen tot 100Mb per koperpaar. VDSL wordt ook geleverd met pair bonding onder de naam BVDSL. Twee koperparen worden gebundeld om tot maximaal 100Mb te halen op aansluitingen vanaf een wijkcentrale (CO) en 200Mb vanaf een straatkast (BR+vectoring).

SDSL

SDSL voorziet in symmetrische bandbreedte. De downloadsnelheid is hierbij gelijk aan de uploadsnelheid. De bandbreedte is beperkt tot maximaal 2,3Mb/2,3Mb. SDSL wordt enkel met Premium garantie geleverd. De karakteristieken van SDSL maken deze verbinding zeer geschikt voor voice-toepassingen.